Results

Tools

Tools

Solar Car

Beglazingen voor gevels of vensters moeten voldoen aan thermische eisen en zonwering, maar ook aan esthetische voorwaarden. Hoe ziet een beglazing er nu werkelijk uit? Zowel in binnen- als buitenaanzicht? Om dit te kunnen bekijken heeft GLASSOLUTIONS de Solar Car ontwikkeld voor architecten. Met de Solar Car kunt u de verschillende Saint-Gobain beglazingen in natuurlijke omstandigheden vergelijken met elkaar om tot de juiste glaskeuze te komen.

Contacteer ons om de Solar Car op uw werf te laten langskomen. 


Garantie

De procedure en aanvaardingscriteria om recht te hebben op garantieFAQ - Vragen en antwoorden

De meestgestelde vragen in verband met glas en de bewerkingen. 

Heeft u een vraag die er niet in vermeld wordt? Contacteer ons dan. Regelgeving

De wetten, normen en CE-markering i.v.m. veiligheidsglas, brandwerend glas en akoestiekWoordenlijst

De A-Z van het glasBokkenreglementCalumenLive is een simulatieprogramma  waarmee u  de prestaties op het gebied van lichttoetreding (Tl), zontoetreding (g) , thermisch isolatie (Ug) en reflecties (R)  van uiteenlopende beglazingen (enkelglas, dubbel- of drievoudig isolatieglas) van Saint-Gobain kunt berekenen of waarmee u de geschikte beglazing kunt vinden voor uw project op basis van prestatiewaarden.
Ook is andere nuttige informatie beschikbaar zoals de prestaties van geluidwerende beglazing (EN 12758 of gesimuleerde waarden), van veiligheidsglas (EN 12600) en van inbraakvertragend glas (EN 356).

CalumenLive biedt twee opties:

1. Uw beglazing configureren

Helpt de geschikte beglazing te vinden voor uw projecten. Aan de hand van de verschillende filters van CalumenLive klikt u de vereiste prestaties van uw project aan en vindt u de beglazing die het beste aan deze eisen voldoet.


2.  Uw beglazing beoordelen

Helpt de technische prestaties van uw beglazing te evalueren. Met de gebruiksvriendelijke interface bouwt u uw beglazing op en krijgt u de technische prestaties van de beglazing in een paar klikken.

Met CalumenLive vindt u het volledige Europese gamma Saint-Gobain beglazingen, zowel voor gevelbouw  als voor de woningbouw. Het is daarom beschikbaar in 14 talen en wordt afgestemd op de locatie van uw project. De beschikbaarheid van de beglazingen kan per land verschillen. Uiteraard  helpen wij u graag bij uw definitieve keuze.


Om CalumenLive kosteloos te kunnen gebruiken kunt u zich hier inloggen. 


Rapporten & Publicaties

EPD verified

Met de levenscyclusanalyse (LCA) van een product kan de ecologische voetafdruk van een product over de hele levensduur geanalyseerd worden: van de onttrekking van de grondstoffen, tot de productie, het gebruik en de afvalverwerking. Een product dat deze levenscyclusanalyse doorgaat, verkrijgt een EPD logo: Environnemental Product Declaration.

Contacteer ons om de EPD fiches van de specifieke Saint-Gobain beglazingen te verkrijgen.Milieucertificaten

Het aantal milieucertificaten in de bouwsector neemt alsmaar toe. Oorspronkelijk opgesteld op vrijwillige basis, deze certificaten worden toenemend gebruikt als criteria voor de keuze van de bouwmaterialen. Bekijk in de brochures hoe de Saint-Gobain beglazingen bijdragen aan deze certificaten.