Results

Tower Bridge, Londen

De perfecte overgang van oude naar nieuwe technologie

Voor de 120ste verjaardag van de iconische Tower Bridge in Londen heeft GLASSOLUTIONS een 11 meter lange glazen vloer geleverd die geplaatst is op 42 meter boven de Thames rivier. Zo kunnen de voetgangers neerkijken op het autoverkeer onder hen.


Context

Tower Bridge werd eerst geïnaugureerd door de Prins van Wales, de toekomstige Edward VII op 30 juni 1894 . Het bouwen van de brug nam acht jaar in beslag met de samenwerking van vijf grote aannemers en het werk van 432 arbeiders.

De installatie van een glazen vloer bovenop de brug is de meest significante verandering sinds haar opening. Dit geeft voetgangers de mogelijkheid tot een uniek zicht over Londen maar ook over het mechanisme van de brug.


Gebruikte producten

GLASSOLUTIONS heeft glas bezorgd voor de twee wandelpaden van elk 11,5 meter lang boven de Tower Bridge. De bestaande vloerpanelen zijn vervangen door een stalen kader met glaspanelen met een dikte van 80 mm. De glaspanelen bestaan uit een combinatie van zeven lagen glas PLANITHERM ULTRA N II Low-E gelaagd glas, DIAMANT extra klaar glas en LITE-FLOOR antislip vloer. De uiteindelijke structuur kan het gewicht van zes olifanten verdragen.


Resultaat

Deze verwezenlijking is te danken aan de samenwerking tussen het GLASSOLUTIONS team en de Tower Bridge ingenieurs. De nieuwe glazen vloer werd geïnstalleerd zonder onderbreking van het wagen-en voetgangersverkeer en de doorgang van de boten werd niet belemmerd.

"Voor de eerste keer kunnen wandelaars genieten van een uniek zicht over Londen en de Thames rivier."

Chris Earlie, business manager van Tower Bridge

Interesse in dit project?