Eiffeltoren, Parijs | Glassolutions
Results

Eiffeltoren, Parijs

Een ecologisch en modern design

Glassolutions heeft het glas voor de vloer van de eerste verdieping van de Eiffeltoren geleverd. De glazen antislip vloer LITE-FLOOR XTRA GRIP. De glazen vloerverdieping, gebouwd op 57 meter van de grond biedt een dubbele attractie voor de bezoekers van de toren: een exclusief uitzicht op de stad en de toren zelf.


Context

Meer dan 250 miljoen mensen hebben de Eiffeltoren bezocht sinds het voor het eerst toegankelijk werd zo’n 125 jaar geleden. De Franse architect Alain Moatti die instond voor het project, moest de 5 400 m² vloer van de eerste verdieping vervangen. De architect heeft gekozen voor een glazen balustrade rond de centrale ingang en een glazen vloer, om een uniek perspectief van de stad te bieden. 


Gebruikte producten

Glassolutions Eckelt uit Oostenrijk heeft voor dit project 130 m² LITE-FLOOR XTRA GRIP  loopbaar antislip glas geleverd. De vereisten van het glas was dat het een maximale transparantie moest bieden, en tegelijkertijd de veiligheid van de toeristen verzekeren. Glassolutions Eckelt die gespecialiseerd is in de transformatie van glas voor grote internationale projecten, heeft 64 geometrisch verschillende glaspanelen geleverd. De 32 mm dikke LITE-FLOOR glaspanelen bestaan uit drie lagen veiligheidsglas met structureel steunende spouwen. Elk glaspaneel is voorzien om tot 500 kg/m² te kunnen ondersteunen en kan zo de beste veiligheid verzekeren voor de massa toeristen die er telkens komen. Het specifieke gezeefdrukte XTRA GRIP oppervlak vermijdt het gevaar op uitglijden.

 


Resultaat

De renovatie van de vloer heeft twee jaar geduurd omdat de winkel, het restaurant en het museum van Gustave Eiffel ook gerestaureerd moesten worden. De gebruikte energie voor dit project werd door windmolens en zonnepanelen geproduceerd. Dit maakt van deze vloer een authentiek ecologisch design product. Oorspronkelijk kwamen de toeristen vooral voor de top van de Eiffeltoren. Tegenwoordig blijven ze langer op de eerste verdieping om te genieten van het nieuw uitzicht over de lichtstad. 


Producten

LITE-FLOOR

Glazen vloeren combineren design met duurzame veiligheid

"Ik heb gekozen om de originele vorm van de vloer te behouden maar er iets extra aan toe te voegen door het op een moderne manier te bekleden"

Alain Moatti, architect en co-starter van Moatti-Rivière

Interesse in dit project?