Results

Het Benjamin Franklin Museum

Het Benjamin Franklin Museum brengt de visie van architecten tot leven

GLASSOLUTIONS heeft gepersonaliseerd glas aangebracht op de gevel van het Benjamin Franklin Museum. 


Context

Het Franklin Court complex was uitgetekend door de wereldbekende architecten Robert Venturi, Denise Scott Brown en John Rauch in 1976, naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van Amerika. In 2011 besloot de staat om het museum voor de eerste keer te renoveren met behulp van het architectenbureau Quin Evans. De bedoeling van de renovatie was om de museumingang aantrekkelijker te maken. De oplossing: het rolgordijn vervangen door een muur met gordijneffect om het museum huiselijker te maken en een aangenamere toegang te bieden tot het ondergrondse deel.


Gebruikte producten

Het Benjamin Franklin Museum werd heropend in 2013 na een renovatie van twee jaar waarbij het architecturale aspect van het gebouw en de tentoonstelling aangepast werd. Een combinatie van verschillende glassoorten werd hiervoor gebruikt: DIAMANT extra klaar glas met gezeefdrukte SERALIT LITEX en low-e CLIMAPLUS ULTRA N II voor de beste energieprestaties. De zeefdruk is gebaseerd op het patroon van Venturi’s bakstenen tuinmuur.


Resultaat

Na twee jaar en een 24 miljoen dollar renovatie is het project beeindigd. Het biedt de mogelijkheid om ook te genieten van de buitenkant van het gebouw die gemarkeerd is door de Ghost Structure omdat het ooit het huis van Benjamin Franklin was. Glassolutions heeft het gelaagde glas voor de gevel geleverd. Het venster is opgedeeld in twee ruiten van 2.4 op 2.8 meter, die elk ongeveer 545 kilo wegen en verbonden zijn door één verticaal verbindingsstuk in het midden.

“We zochten naar een speciale glasverwerker die onze visie tot leven kon brengen”

Carl Elefante, FAIA, Directeur van Quinn Evans

Interesse in dit project?