Results

Gevel kunstacademie

De kleurrijke gevel van de kunstacademie verandert van motief naargelang het perspectief

De gevel van de kunstacademie van Dilbeek biedt een uitzonderlijk optisch en esthetisch effect. Het vooraanzicht van de gevel is meerkleurig, maar eens men vanuit een bepaalde hoek naar de gevel kijkt, verandert deze in een groot groen bos dat zich integreert in de omgeving.


Context

Om dit verrassend visueel effect te creëren hebben de architecten beroep gedaan op de know-how binnen GLASSOLUTIONS. De mogelijkheden om verschillende glassoorten en decoratieve toepassingen te combineren in één gevelproduct, aangepast aan de specifieke wensen van de architect, maakten van de realisatie van dit project een interessante uitdaging.

Architect

Carlos ARROYO en ELD Partnership

Klant

Drooghmans NV


Gebruikte producten

Om deze gevel te creëren heeft men gebruik gemaakt van een groot kleurenpallet aan ondoorzichtig geëmailleerd glas EMALIT EVOLUTION. Het verassende beeld van het bos op de gevel is gebaseerd op een foto, die in kleine stukjes werd verknipt, en d.m.v. een digitaal zeefdrukprocédé verspreid is over de talloze lamellen die haaks op de gevel staan, om zo het visueel effect te creëren als men het gebouw vanop de zijkant bekijkt: STADIP COLOR en SERALIT EVOLUTION.

 

Interesse in dit project?