Ons bedrijf

Ontdek de activiteiten en de filosofie van Glassolutions

Wie zijn we?

GLASSOLUTIONS België maakt deel uit van de groep Saint-Gobain.

Met een netwerk die actief is in de glasverwerking en de distributie van glasproducten voor de toepassingen in de bouw in heel België en Luxemburg. De uitgebreide ervaring, die wij sinds jarenlange aanwezigheid op deze markt, hebben opgebouwd, stelt ons in de mogelijkheid om aan onze klanten de meest performante en vernieuwende producten aan te bieden.

Ons productengamma is uitgebreid, van speciale totaalsystemen tot isolerend glas, maar ook enkel glas en design interieurglas. Zowel voor nieuwbouw als renovatie.

GLASSOLUTIONS België is opgedeeld in zeven vestigingen, vijf filialen produceren en verdelen hoofdzakelijk isolerend glas (Boermans, Burniat, Glorieux en Frankenglas) één filiaal is gespecialiseerd in interieursproducten (Mirover), ten slotte één filiaal is toegewijd aan de plaatsing van speciale glassystemen (Boermans Construct). 

Het glas wordt geproduceerd in de naburige Europese landen en wordt in België bewerkt en samengesteld.

 

Innovatie

GLASSOLUTIONS beschikt over twee Research & Development-centra in Frankrijk (Compiègne en Aubervilliers) en Duitsland (Herzogenrath). In R&D ligt het accent op de ontwikkeling van nieuwe producten, systemen en productietechnieken.

 

Innovatie werkt op twee manieren:

- Nieuwe producten ontstaan soms door de evolutie van verwerkingsmethoden en technische mogelijkheden en vinden hun weg op de markt als gevolg van een duidelijke behoefte.
- Anderzijds wordt innovatie ook sterk gestuurd door de vraag op basis van de toenemende behoefte van de eindgebruiker.

Dankzij het nauw contact tussen de klanten en onze vestigingen, worden veel innovaties door de plaatselijke vestigingen zelf ontwikkeld en gemaakt. Het is geen toeval dat u het Engelse woord voor oplossingen terugvindt in onze naam “GLASSOLUTIONS”.

Kwaliteit

De kwaliteit van de producten die wij aan onze klanten leveren is van het allergrootste belang voor GLASSOLUTIONS. Het leveren van professionele oplossingen betekent ook producten vervaardigen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dit uitgangspunt wordt weerspiegeld in de aanzienlijke investeringen die wij regelmatig doen op het gebied van training voor onze medewerkers, ontwikkeling van de nieuwste technologie en kwaliteitscontrole.

In ons streven naar een continu verbetering van de kwaliteit van onze producten en diensten, werkt GLASSOLUTIONS met een systeem van interne kwaliteitscontrole.

Dankzij dit systeem kunnen wij de kwaliteit verzekeren van:

  • onze organisatie,
  • onze productie- en kwaliteitscontroleprocessen,
  • de grondstoffen en bewerkte producten.

Kwaliteitscontrole bij GLASSOLUTIONS omvat drie niveaus:

Intern: productie-en transformatieplaats

de Quality Manager controleert regelmatig:

  • inkomende producten voor verwerking,
  • parameters van het productieproces,
  • specificaties van het verwerkte product.

deze proces- en productbeoordelingen worden uitgevoerd volgens de EU-voorschriften (CE-merk) en onze eigen strenge GLASSOLUTIONS normen.

Intern: hoofdvestiging

Als extra maatregel voert de nationale Quality Manager waar nodig, specifieke controles in de vestigingen uit.

Vrijwillige beoordeling door derden

In sommige landen schakelt GLASSOLUTIONS externe organisaties in om vrijwillige beoordelingen uit te voeren. Dit betekent dat organisaties ter plaatse een controle uitvoeren en een aantal monsters in hun eigen laboratoria analyseren. Dergelijke controles worden regelmatig uitgevoerd voor onder andere dubbele beglazing.

 

Duurzaamheid

GLASSOLUTIONS streeft hetzelfde doel na als Saint-Gobain : het referentiemerk worden voor de “duurzame woning”. Dit is een duidelijk engagement met het oog op de ontwikkeling van ideale woonruimtes die comfort (om de individuele behoeftes van vandaag te beantwoorden) & duurzaamheid (om de gemeenschappelijke uitdagingen van de toekomst aan te gaan), combineren.

Onder duurzaamheid verstaan we de bescherming van onze planeet, de mensen en de welvaart doorheen elke fase van de bouwcyclus: van de extractie van grondstoffen tot het gebruik van het gebouw en haar eindcyclus.

Bij GLASSOLUTIONS streven we dus naar Glass Forever, ons engagement om een duurzame toekomst te verzekeren in de bouwsector. Dit is een hele uitdaging die we stap per stap willen aangaan met al onze medewerkers en klanten.